Skip to main content

24.11.2020 “Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Ενηλίκων στην λήψη μέτρων προφύλαξης έναντι της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.”

  • Τρίτη 24 Νοέ. 2020 |
  • 2η ΔΥΠε Πειραιώς & Αιγαίου

Η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της γεωγραφικής περιοχής αρμοδιότητάς της διοργανώνουν ενημερωτική δράση με θέμα:  

\”Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Ενηλίκων στην λήψη μέτρων προφύλαξης έναντι της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.\”

Φορέας Υλοποίησης της εν λόγω δράσης είναι Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου και το Δίκτυο Αγωγής Υγείας

αρμοδιότητάς της. Την ανάπτυξη και παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού έχουν αναλάβει ειδικοί επιστήμονες στο πεδίο της αγωγής υγείας και της πρόληψης μετάδοσης νοσημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω δράση υλοποιείται  με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα αξιολόγησης του προγράμματος.

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς (πχ Διευθυντές σχολείων, Υπευθύνους Covid, …),  έχει διάρκεια 40 περίπου λεπτών και γίνεται με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή ενός απομακρυσμένου Η/Υ ανά σχολείο. Η υλοποίηση του προγράμματος κρίνεται ιδιάζουσας σημασίας λόγω της έξαρσης της πανδημίας covid-19 στη χώρα μας αλλά και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι εντυπωσιακή αφού περισσότερα από 1000 σχολεία έχουν έως σήμερα συμμετάσχει από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Λέσβου, Σάμου και Χίου. Το πρόγραμμα είναι σε προσωρινή αναστολή λόγω του κλεισίματος των σχολικών μονάδων στα πλαίσια του 2ου επιδημικού κύματος.

Δείτε το βίντεο εδώ…


Μετάβαση στο περιεχόμενο